L’Àngel ha volat.

Es deia Àngel, era guapo, ben plantat, no li faltava res, més les males companyies i el diner fàcil  el van convertir en un camell. Va conèixer una noia, també bonica i eixerida, cupido va llançar la daga i van ser parella.

Per coses del destí, els vaig conèixer, em van convidar a la seva llar i jo m’hi vaig presentar amb un ram de flors.  Al entrar a la casa,  vaig notar dintre meu una gelor impressionant, tot era negre, les persianes avall, el sol no hi podia passar, els mobles també eren negres, i jo, amb les meves flors. No sabia què dir.  Déu!  Allò era una llar morta.  Ells, mig adormits, estaven estirats al sofà.

Alló no era normal, de sobte una llum em va il·luminar.  Per Deu! Si estan drogats!. Mai havia tingut contacte  amb el món de la droga. Vaig decidir ajudar-los i ens varem fer amics. Venien a casa, els estimava com si fossin fills meus. Per fi,  un dia decidiren d’anar a un centre. En van sortir molt macos.  Al cap d’un mes però, tornen a caure al parany.  I seguiren 4 intens més de sortir-ne. L’últim en una masia allunyada del poble. Ella s’hi  va quedar i  ell mai va entendre la bona decisió de la noia. Em venia a casa plorant… El vaig acollir, jo l’estimava com un fill, el consolava. No va entendre mai que ella li digués: –No vull un company de droga. Jo m’hi quedo.

Cada dia venia, anàvem a la platja, m’acompanyava fins a l’aigua i no amb deixava per res. M’estimava com una mare. Va decidir reformar la seva llar, va deixar el parany i se’l veia feliç.   A l’ església, vora de casa,  hi havia un capellà que  els ajudava molt i a mi m’informava de com els havia de tractar.

La noia va sortir de la masia, feliç i va trobar feina a un restaurant. Amb ell varen ser amics. Jo resava perquè sempre tenia por que tornés a caure al pou fosc…

Vaig anar de vacances, la noia em telefonava i altres vagades ho feia jo.  Un dia, mentre prenia el sol, rebo una trucada que em diu: –L’Àngel ha volat al Més Enllà.  El varen trobat estirat al terra, a les fosques, cosa que ell no suportava. Ella va deduir que era una venjança dels camells  perquè ell ja no volia vendre més merda. Els  qui en viuen, ho  arreglen així…

Pensant en ell, un dia  davant del meravellós mar, de sobte vaig tenir la necessitat descriure un poema… Aquí el deixo:

L’Àngel ha volat

Al Mes Enllà ?. Es un misteri que tan sols Deu  sap !
Tu, vas passar per la vida, sense ganes de fer res, sense cap il·lusió ni alegria, amagant els teus sentiments, perquè tu si que els tenies i ni tan sols els vas valorar.
Tu, Àngel eres inquiet, sensible i amb una gran bondat, no sabem el perquè vas escollir una vida destructiva, que res de bo et podia portar…
Tu, vas triar de viure una existència fàcil, sense esforçar-te per res, ni volies profunditzar en lo meravellós que és viure amb senzillesa, amor i verdadera amistat.
Tu, has triat ‘’anar-te’n, mai sabrem el perquè, doncs els qui et tractaven et trobaven ben plantat, tenies una casa, uns amics, uns pares i germans que potser no et van comprendre però t’estimaven i et volien ajudar.
Tu, Àngel has escollit ‘’anar-te’n, ningú compren el perquè. És un misteri, és un secret, que romandrà entre tu i aquest Deu que t’ha rebut, n’estic segura, tendrament i molt amorosament.
El teu nom és Àngel i des del Més Enllà, podràs fer el que no has fet en aquests lloc terrenal, donar alegria i esperança als teus germans que estan de pas en aquest planeta, i com tu, han caigut al parany…
Jo sempre et recordaré .

Mercè, 1989

Sobre Mercè Cardona

Sóc de Barcelona i vivia a Sant Andreu. Sóc disminuïda física i vaig amb cadira de rodes. Fa 13 anys vaig anar a viure a Monzón (Osca), una petita ciutat, un lloc cultural on sempre fan coses. Pinto, escric tinc un blog, vaig a dos grups de lectura, a nedar i he fet varies exposicions de pintura a l'oli. Tinc una casa molt acollidora: visc amb la meva filla, dues netes de 20 i 15 anys i una gosseta que li diem Kira. No tinc temps d'avorrir-me dons conviure amb tres generacions és caòtic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.