La butlla

 Butlla de carnsAra que ha començat la quaresma recordo que, quan era petita, quan arribaven aquestes dates anàvem a comprar la butlla. La butlla és un document expedit per l’església que concedeix certes gràcies o privilegis i que s’adquireix comprant-lo.

En temps de quaresma, es podia comprar aquesta butlla que permetia menjar carn els divendres de quaresma. A Santa Coloma de Farnés la venien a en una adrogueria de gent propera a l’església. Així qui es podia pagar la butlla podia menjar carn sense fer cap pecat…

Ara ja ni venen butlles ni fa falta, perquè els divendres de quaresma ja quasi ningú no ho fa de no menjar carn. A casa només ho fem el divendres sant, perquè és un dia on si que seguim les tradicions culinàries, fem bunyols de quaresma i per dinar, ous amb panses i bacallà, un plat típic de la quaresma. Em sembla, però, que aquest plat mereix una entrada per ell sol. A veure si per divendres sant.

Imatge publicada el 15-III-2010 a la galeria d’imatges: http://galeriadimatges-galderich-leblansky.blogspot.com.es

Sobre Dolors Fàbregas i Solà

Vaig néixer a l’anomenat “carrer d’en Joli” de Santa Coloma de Farners, poble on he viscut tota la vida, m'hi he casat, hi he pujat a la meva família i hi he treballat sempre. Conec molt bé la vida al poble i les seves tradicions. Ara que m'he jubilat segueixo participant en la vida social colomenca.Sóc mare de dos fills i àvia de tres néts.

Un comentari

  1. Dolors, probablement, no anirem a comprar la butlla però esperem el teu escrit dels bunyols de quaresma!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.