El musclaire

Venta de musclos a l'aire lliure.
La Barceloneta, venta de musclos 1916
No  trobo cap record d’aquest personatge conegut com el Musclaire  que va ser molt popular al barceloní barri de Sant Gervasi ja fa molts anys i del que jo, només en vaig sentir parlar, però la meva mare, l’havia vist i sentir cantar.

Aquest home robust conegut com el Musclaire, venia amb un carretonet ple de musclos des de la Barceloneta per vendre’ls al barri de Sant Gervasi, on era popular per la seva forta veu de tenor. Malaguanyat doncs potser,  d’haver trobat qui l’encaminés cap el món de l’òpera, aprofitant les seves grans qualitats, no hauria acabat cantant a les tavernes a canvi d’un got de vi. La meva mare, deia que l’havia vist cantar estirat a terra amb un got de vi sobre la panxa sense vessar-ne una gota.

No hi ha gaire història del “Musclaire“, només uns quants records de la gent que l’havia sentit cantar pel barri. Una llàstima de veu perduda, doncs la meva mare, quan escoltava òpera deia :

No ho fa gens malament aquest, però com el Musclaire, ningú!.

Nota de la redacció. En Miquel ens narra la història tal com la va sentir sempre de la seva mare i tal i com la va saber molta gent. Si no hi ha cap confusió amb el personatge, a la Viquipèdia podeu llegir més coses del Musclaire (Manuel Ultor) que va cantar en escenaris barcelonins. Llegiu-ho aquí i escolteu-lo aquí

[google_analytics_views]Aquest article s’ha vist **count** vegades [/google_analytics_views]

Sobre Miquel Pubill

M´agrada escriure el que em passa pel cap... dibuixar, pintar...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.